Hetesi Zsolt: A felélt jövő

 

 

A tanulmány a tömegtermelés hatásainak csak két szegmensét vizsgálja: mi jelent a klímaváltozás? mi történhet, ha elfogynak az ősmaradványi erőforrások (olaj, gáz)? Igen hitelesnek gondolom, mivel emberünk már lerakott ezt-azt az asztalra: bejött pár komoly előrejelzése. Jómagam is voltam egy előadásán az ELTÉ-n. Korrektnek tűnt.

Kíméletlen őszinteséggel írja le előrejelzéseit. Ezek között szerepel, hogy a fajok jó része kipusztul, ami teljesen felborítja az évmilliók alatt kialakult ökoszisztémát. Éhinségek és járványok bizonyosan bekövetkeznek, háborúk és teljes káosz csak rossz esetben, de ennek is nagy esélye van. Emellett valószínű, hogy 2040-ig 4-5 milliárd ember hal meg. 2012-től (!!!!!!) ellátási problémák, áramszünetek lehetnek, 2030-ra az energiahiány az 1930-as évek szintjére küldi vissza a "fejlett" emberiséget, ami forradalmat hoz.

Figyelem: a szerző valamilyen szintű megoldást is feltálal, melynek alapja a kisebb közösségek felemelkedésében és a természethez való visszatérésben rejlik.

Olvassátok el a tanulmányt itt:

 astro.elte.hu/~hetesizs/anyag.html   (alul van a "sokak által olvasott szakjelentés"-nél)

És hogy valami bíztatót is írjak: HAJRÁ!:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr44912770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása